CASE: SEQUENSER REFURBISMENT VOOR VELLEMAN


De firma Velleman, producent en verdeler van elektronische kits uit Gavere, gebruikt voor het automatisch samenstellen van hun kits een sequencer.  De machine wordt geladen met een 80-tal spoelen met weerstanden.  Afhankelijk van de samen te stellen kit, worden de juiste weerstanden automatisch geselecteerd, samengesteld tot een kit en opgewikkeld op een nieuwe spoel.

Na jaren van intensief gebruik drong een grondige onderhoudsbeurt zich op.  Door de ouderdom van de machine waren vervangonderdelen echter niet meer voorradig zodat het aankopen van een nieuwe sequencer zich opdrong.  Als alternatief werd Cadcamatic gecontacteerd met de vraag of zij deze refurbishment voor hun rekening konden nemen.

TBD

 
 

De oplossing:

Cadcamatic ontwierp, bouwde en installeerde een nieuw besturingssysteem. Daarbij werd niet alleen rekening gehouden met het behouden van de huidige functionaliteit van de machine maar werd ook gekeken naar het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid.  

Daarenboven werd het veiligheidsconcept van de machine onder de loep genomen. Deze werd tijdens de ombouw mee aangepast waardoor de machine opnieuw voldoet aan de recentste normen van de machinerichtlijn.

Naast de sturing werden alle mechanische componenten gecontroleerd. Alle versleten onderdelen werden vervangen.

De voordelen:   

Nieuwe moderne besturing met bijhorende ondersteuning en garantie die voldoet aan de hedendaagse veiligheidsnormen.

Moderne gebruikersinterface die het bedienen en instellen van de machine een stuk veréénvoudigd. Dit betekent voor Velleman dat ze gemakkelijker operatoren kunnen opleiden en flexibel inzetten.

Volgens Yves Bryse, COO bij Velleman, bepaalde het samenwerken met “open vizier” de keuze om met Cadcamatic in zee te gaan. Dit bleek zeer waardevol daar enkele onvoorziene omstandigheden naar boven kwamen. Daarom was overleg en transparantie noodzakelijk.  Oplossingen werden voorgesteld en uitgevoerd.

Het resultaat mag er zijn.  De machine heeft een nieuw leven gekregen.  Bij Velleman denken ze niet de machine ooit nog te verslijten.

Interesse in een oplossing op maat voor jouw bedrijf?

Contacteer Alexandre Rogiers voor meer info a.rogiers@cadcamatic.be

terug naar nieuws