Precisie-onderdelen
Precisie-onderdelen

Precisie-onderdelen

Cadcamatic vervaardigt de meest complexe componenten, met de hoogste precisie en nauwkeurigheidsgraad. Dankzij ons uitgekiend machinepark - met de nieuwste generatie 3D-meetmachine - en onze jarenlange, doorgedreven ervaring kunnen we zelfs de hardste metalen bewerken.


Lees meer

Just precision

Cadcamatic beschikt over een uitgebreid gamma machines voor het bewerken van de hardste staalsoorten: draad- en zinkeroderen (Charmilles, Makino), CNC-frezen, vlak- en rondslijpen, draaien ...  Dit alles laat ons toe de meeste precisie-onderdelen te vervaardigen die de hedendaagse markt vraagt, of die we nodig hebben in onze matrijzen, automatiseringen en machines.

Cadcamatic blijft verder investeren in nieuwe machines en technologieën, we willen hierin een voorloper blijven.
Dit maakt ons innovatiever, efficiënter en beter.  JUST CUTTING EDGE

Ook onze meetkamer is geklimatiseerd. Met behulp van een 3D-meetmachine verifiëren we de beoogde nauwkeurigheid. Het meten kan met optisch of taktiel. We meten onze eigen precisie-onderdelen of de onderdelen geleverd door de klant. Indien gewenst, leveren we u graag een uitgebreid meetrapport.Vonkerosie

Onze vonkerosie-afdeling (EDM) is zeer uitgebreid en kan wanneer gewenst geklimatiseerd worden. Zo kunnen we onderdelen bewerken met de technologisch hoogst mogelijke nauwkeurigheid. We zetten de voordelen van erosie op een rijtje :

 • Hardheid

  Hardheid

  De hardheid van het materiaal speelt geen rol. We bewerken hardmetaal, aluminium, gehard staal, koper, ... Zolang het materiaal elektrisch geleidend is kunnen we het snijden.

 • Geometrie

  Geometrie

  De machine kan alle geometrische vormen bewerken, zowel de platte als die in het ruimtelijk vlak, van groot tot minutieus klein.

 • Radius

  Radius

  Door middel van een dunne draad (diam 0,1 mm) kunnen openingen worden gesneden met kleine inwendige radii.

 • Nauwkeurigheid

  Nauwkeurigheid

  Een nauwkeurigheid van 0,005 mm in de maatvoering is mogelijk.

 • Ruwheid

  Ruwheid

  Eroderen levert een uiterst glad oppervlak op met Ra-ruwheden tot 0,15 µm.

 • Efficiëntie

  Efficiëntie

  De combinatie van eroderen met traditionele verspanende technieken garandeert u de goedkoopste oplossing.

Wist je dat Cadcamatic elke draadvoering kan aanbrengen in onderdelen, ongeacht de hardheid van het gebruikte materiaal ?Totaaloplossingen

Cadcamatic kan u helpen bij individuele stukken, kleine of grote assemblages met het nodige ontbraam- en paswerk.
Bij ons kan u terecht voor alle vragen met betrekking tot precisie-onderdelen.

Cadcamatic produceert zowel eenmalige producties als middelgrote series. De precisie-onderdelen worden verkocht in de markt voor prototyping, eerste productie runs en serieproductie van complexere aard. Daarnaast gebruiken we dit soort onderdelen ook voor eigen matrijzen en het maken van eigen machines.

3D frezen

Frezen van complexe vormen

Lees meer

Kalibers en high precision parts

Onderdelen voor high end applicaties.

Lees meer

Precision parts

Kwaliteit en precisie in de genen ...

Lees meer

Prototype onderdelen

Exacte prototype op de kortste termijn

Lees meer

Schroefdraad zinkvonken

Zinkvonken in de hardste materialen

Lees meer

4 assig vonken

EDM op het scherp van de snede

Lees meer

3D frezenOnze jaarlijks geupdate CAD-CAM sofware laat ons toe uw toegeleverde 3D tekening op maat te frezen. We frezen de meest uiteenlopende machine - en matrijsonderdelen met complexe geometrieën in verschillende materiaalsoorten. Ook frezen in gehard staal behoort tot onze mogelijkheden.

Stukwerk en kleine series zijn onze specialiteit.

Kalibers en high precision partsHigh-end industrietakken vragen vaak onderdelen met de hoogste nauwkeurigheid en beste afwerkingsgraad. Pharma, semi-conductor en elektronica zijn maar enkele voorbeelden van sectoren waar wij op frequente basis kalibers en onderdelen voor ontwerpen en maken.

Als u op zoek bent naar dat ietsje meer bent u bij ons aan het juiste adres.

Precision partsCadcamatic beschikt, naast de traditionele verspanende processen CNC-frezen, vlak- en rondslijpen, draaien ...,over een zeer uitgebreid EDM-machinepark. Deze processen, in combinatie met onze jarenlange ervaring stelt ons in staat de meest precieze onderdelen te maken. Nauwkeurigheid en precisie wordt geverifieerd in onze geklimatiseerde meetkamer met volautomatische, optische meetmachine.

Prototype onderdelenBij het lanceren van nieuwe producten wordt het steeds belangrijker om de concurrentie voor te zijn. In de ontwerpfase is het daarom cruciaal om op korte termijn aan waarheidsgetrouwe prototypes te geraken. Uitgaande van een aangeleverde 3D tekening maken wij op korte termijn een eerste stuk. Prototypes van aluminium extrusieprofielen zijn hier een schoolvoorbeeld van maar evengoed mechanische constructies gemaakt uit verschillende onderdelen kunnen als afgewerkt geheel geleverd worden.

Indien nodig kan Cadcamatic ook ondersteuning bieden in de ontwerpfase en kunnen wij het 3D model volgens de klantspecifieke wensen uitwerken.

Schroefdraad zinkvonkenCadcamatic heeft de mogelijkheid om schroefdraad te zinkvonken. Via planetaire zinkvonktechnologie kunnen we schroefdraad aanbrengen in nagenoeg alle metalen ongeacht de hardheid van het stuk. Deze technologie is ideaal voor herstellingen (vb. afgebroken bouten) of om bijkomende gaten aan te brengen in reeds geharde werkstukken. Gewone en fijne metrische schroefdraad zijn mogelijk, maar ook UNC/UNF en gasdraad. 

4 assig vonkenHet draadvonken biedt ons ruime mogelijkheden dankzij de 4 assige programmatie en perfecte synchronisatie van de XY en UV assen.  Doorheen de jaren is Cadcamatic een autoriteit geworden op het gebied van EDM.

Ons machinepark wordt jaar na jaar upgedate, we garanderen state of the art technology. Of het nu gaat om miniatuur onderdelen of grote matrijsplaten steeds garanderen wij de hoogste haalbare nauwkeurigheid. Met onze nieuwste machines kunnen we onderdelen snijden tot 400 mm hoog.

Daarnaast kunnen we ook het zinkvonken aanbieden.