Matrijzenbouw
Matrijzenbouw

Matrijzenbouw

Cadcamatic maakt matrijzen voor de meest veeleisende industrieën. We beschikken over jarenlange ervaring en gespecialiseerde knowhow op vlak van paswerk. Hierdoor vervaardigen we binnen onze afdeling matrijzenbouw hoogstaande snij- en plooimatrijzen, volgwerktuigen en extrusiematrijzen,
volledig in eigen huis.


Lees meer

Just precision

Cadcamatic beschikt over een uitgebreid gamma machines voor het bewerken van de hardste staalsoorten : draad- en zinkeroderen (Charmilles, Makino), CNC-frezen, vlak- en rondslijpen, draaien, ...  Dit alles laat ons toe de meeste precisie-onderdelen te vervaardigen die de hedendaagse markt vraagt, of die we nodig hebben in onze matrijzen, automatiseringen en machines.

Cadcamatic blijft verder investeren in nieuwe machines en technologiën, we willen hierin een voorloper blijven. 
Dit maakt ons innovatiever, efficiënter en beter. JUST CUTTING EDGE

Ook onze meetkamer is geklimatiseerd. Met behulp van een 3D-meetmachine verifiëren we de beoogde nauwkeurigheid. Het meten kan met optisch of taktiel. We meten onze eigen precisie-onderdelen of de onderdelen geleverd door de klant. Indien gewenst, leveren we u graag een uitgebreid meetrapport.Matrijsonderdelen

Cadcamatic vervaardigt matrijsonderdelen voor derden, in alle vertrouwen. Dit kunnen spare parts zijn, herstellingen, vervangonderdelen of onderdelen voor serie productie. U geeft ons een tekening, wij maken uw onderdeel.

Onder ‘precisie-onderdelen’ vindt u meer informatie over onze productie- & meetmogelijkheden.

Matrijzen

Cadcamatic ontwerpt en vervaardigt volledige snij- en plooimatrijzen. We bieden u een totaaloplossing aan van concept, over onderdelen-productie, assembly en pre-production, tot en met oplevering. Deze technologisch zeer hoogstaande afdeling produceert volgwerktuigen, snij- en plooimatrijzen, extrusiematrijzen, ...  stand-alone of geïntegreerd in uw machine / automatiseringsproject.Just state of the artContact

Extrusie-matrijzen

Voor de extrusie van elk materiaal

Lees meer

Volgwerktuig

Stapsgewijs tot het gewenste product

Lees meer

Pons en kapmatrijzen

Oplossing op maat van de klant.

Lees meer

Matrijs-onderdelen

Kwaliteit binnen de kortste levertermijn

Lees meer

Extrusie-matrijzenExtrusie vinden we terug in verschillende sectoren. De techniek wordt gebruikt voor het extruderen van diverse materialen en grondstoffen: aluminium, kunststof, rubber, voeding, ... 

Door onze uitgebreide draadvonkafdeling zijn we in staat elke extrusieplaat snel te ontwerpen en te produceren, te herstellen of na te bewerken. Maken van extrusieplaten met complexe geometrieën, cilindrisch of conisch, en dit uitgevoerd in gehard staal is voor ons een dagelijkse activiteit.

VolgwerktuigIn een volgwerktuig wordt het gewenste onderdeel gevormd door het bandmateriaal in verschillende stappen in de matrijs te snijden en te plooien. Het ontwerp en het maken van dergelijke werktuigen vraagt een uiterste vakbekwaamheid. Cadcamatic bouwde doorheen de jaren een reputatie op waardoor het bedrijf vaak als referentie wordt genomen. Diverse projecten in high-end applicaties zoals bv. elektronische contacten kunnen wij als referentie voorleggen.

Pons en kapmatrijzen Hebt u een vraag inzake een pons - of een snijmatrijs dan helpen wij u graag verder.  Of het nu gaat over een matrijs voor op een stand - alone pers of een matrijs functionerend in een automatische lijn, Cadcamatic ontwerpt en bouwt voor u het nodige werktuig uitgaande van de aangeleverde productietekening.

Door onze ruime expertise inzake automatisering kunnen we naast de matrijs ook de nodige periferie aanbieden. Bandafrollers, automatische voorschuifsystemen of robotbelading kunnen mee met het project worden uitgewerkt.

Matrijs-onderdelenNiet alleen voor complete werktuigen maar ook voor het maken van matrijsonderdelen bent u  bij Cadcamatic aan het juiste adres. Met ons performant machinepark maken wij uw onderdeel volgens de aangeleverde tekening met de gewenste nabehandeling of coating.

Voor dringende herstellingen hebben wij een grote variëteit gereedschapsstalen standaard op stock. Indien u geen tekening hebt van een gebroken onderdeel kunnen wij dit voor u opmeten en maken wij de productietekening voor u.